ʻO ka shampoo maikaʻi loa no ka lauoho ʻaila - pehea ka pinepine e holoi ai i ka lauoho ʻaila

Hiki i nā shampoo maloʻo, ke poʻo, nā lauoho hoʻolālā, a me nā mea hou aʻe ke hūnā i nā hōʻailona o ka lauoho ʻaila i kahi pine. Akā inā makemake ʻoe e pale i kēia mau pilikia ma kahi mua, ʻoi aku ka maikaʻi o ka holoi ʻana i kou lauoho.
Inā ʻo kāu pahuhopu ka hakakā ʻana i ka overproduction o ka sebum, piha ka pūnaewele i ka ʻike kūʻē e pili ana i ke ʻano o ka shampoo e hoʻohana ai a pehea pinepine. Ma ʻaneʻi, ua lele pololei ʻo Trichologist Taylor Rose i ke koho ʻana i ka shampoo maikaʻi loa no ka lauoho ʻaila a pehea e hoʻokomo ai i kēia huahana i kāu hana mālama lauoho i kēlā me kēia lā.
A: No ka pale ʻana i ka hana sebum nui, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i kahi shampoo māmā a me kahi shampoo hoʻomaʻamaʻa ʻaʻole ʻoe e hoʻohana pinepine, wahi a Rose. E like me ka mea nui e like me ke koho ʻana i ka shampoo kūpono e hoʻoholo i ka manawa e holoi ai ʻoe i kou lauoho ma muli o nā pono o kou poʻo.
E ʻike ʻoe ua momona kou lauoho inā hoʻomaka ka momona i loko o kekahi mau hola ma hope o ka ʻauʻau ʻana, wahi a Ross. "ʻOi aku ka momona o ka lauoho pololei ma mua o ka lauoho lauoho," wahi āna. “No ka mea, me ka lauoho pololei, ʻoi aku ka wikiwiki o ka neʻe ʻana o nā aila ma ka ʻili poʻo ma ka ʻaoʻao o ka lauoho. No laila, momona ka lauoho. "
Inā he ʻaila poʻo kou, hiki i ka ʻaila me ka lepo a me ke koena o ka huahana ke alakaʻi i ke kūkulu ʻana, no laila hiki ke kōkua ka hoʻohana ʻana i kahi shampoo hoʻomaʻemaʻe hoʻokahi i ka pule, wahi a Ross. ʻO nā shampoos hoʻomaʻamaʻa ʻoi aku ka ikaika o nā shampoo maʻamau ma muli o nā mea e like me ka vīneka a i ʻole exfoliants, akā e like me ka Shape i hōʻike mua ʻia, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana mau ʻana no ka mea hiki iā lākou ke hoʻomaloʻo i kou lauoho.
Wahi a Ross, i kēlā me kēia manawa e holoi ai ʻoe i kou lauoho i ka pule aʻe, pono ʻoe e hoʻohana i kahi ʻano ʻoi aku ka ikaika. "Ke paipai nei au i nā shampoos maʻalahi i kēlā me kēia lā no ka lauoho ʻaila no ka mea māmā lākou, ʻaʻole e hoʻonāukiuki i ka ʻili poʻo, a kūpono no ka hoʻohana ʻana i kēlā me kēia lā," wahi āna.
No ke koho ʻana i ka shampoo maikaʻi loa no ka lauoho ʻaila, e ʻimi i nā huaʻōlelo e like me "mild," "mild," a i ʻole "dayly" ma ka hue, wahi a Ross. ʻO ka mea kūpono, e ʻike ʻoe i kahi ʻano kumu ʻole o ka silicones, e kaumaha ana i kou lauoho, a i ʻole sulfates, nā mea hoʻomaʻemaʻe e hiki ke maloʻo loa ke hoʻohana ʻia me nā shampoos hoʻomaʻamaʻa, wahi āna.
Inā ʻaʻole ʻoe i hoʻoholo i ka manawa e pono ai ʻoe e holoi i kou lauoho, ʻo ka shampoo maikaʻi loa no ka lauoho lauoho ʻaʻole e hoʻoponopono i kou mau pilikia āpau. "[I ka wā e hoʻokele ai i ka hana ʻaila], he mea koʻikoʻi ka shampoo āu e hoʻohana ai, akā ke hoʻopaʻapaʻa nei au e ʻoi aku ka nui o ka holoi ʻana," wahi a Ross.
Hōʻike ʻo Ross ʻo ka holoi ʻana i kou lauoho hiki ke hana maoli i kou poʻo i ka nui o ka sebum, hiki ke paʻakikī ke ʻike i ka manawa e holoi ai i kou lauoho. Inā he lauoho ʻaila kou a holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā, e noʻonoʻo e hoʻāʻo iā ia i hoʻokahi manawa i kēlā me kēia ʻekolu lā no kekahi mau pule. Inā lōʻihi ka momona o kou lauoho, e holoi nui paha ʻoe i kou lauoho a pono e holoi i kēlā me kēia lā ʻekolu, wahi a Ross. Akā inā hoʻomau ka ʻaila o kou lauoho ma hope koke o ka ʻauʻau ʻana, ʻo kou mau genes ka hewa, ʻaʻole i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, ʻo ia hoʻi e hoʻi ʻoe i ka shampooing i kēlā me kēia lā a i ʻole e hoʻāʻo i kēlā me kēia lā, wahi āna.
Wahi a Ross, ma waho aʻe o ka hoʻohana ʻana i ka shampoo maikaʻi loa no ka lauoho ʻaila, he manaʻo maikaʻi ia e hoʻohana i ka ʻili poʻo i kēlā me kēia mahina a i ʻole e hoʻohui i kahi lomilomi poʻo i kāu hana maʻamau e hoʻoikaika ai i ka pale ʻana i ke kūkulu nui ʻana.
ʻO ka hope, mai haʻalele i kou hiamoe ʻana me kou lauoho i lalo. "Inā hiki iā ʻoe, e nakiʻi i kou lauoho i ka pō me ka pāpaʻi a i ʻole ka scarf i ʻole e komo i kou alo," wahi a Ross. "ʻO ka poʻe me ke poʻo ʻaila he mau maka ʻaila ka mea e ʻoi aku ka wikiwiki a me ka momona o kou lauoho."
I ka hōʻuluʻulu ʻana, hiki i ka hoʻololi ʻana i nā shampoos hoʻomaʻemaʻe me nā shampoos māmā a hiki ke hōʻemi i ka hana sebum keu. Hiki ke kōkua i ka noʻonoʻo ʻana i ka manawa e holoi ai ʻoe i kou lauoho, e hana i nā hana hou e exfoliate, a palaki i kou lauoho ma mua o ka moe.


Ka manawa hoʻouna: Oct-04-2022